ריבית בהלוואה כשיש לו עסקה צדדית

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

קראתי פעם שיש דיעה שאומרת שניתן לקחת הלוואה מהבנק כדי לא לשבור תוכנית חיסכון.

השאלה שלי אם נגיד יש לי בתוכנית חיסכון 20000 שקל לפי הדיעה הזאת יהיה מותר לי לקחת הלוואה גדולה מסכום התוכנית חיסכון נגיד 50000 שקל או שגם אם אני לוקח הלוואה זה חייב להיות סביב הסכום של תוכנית החיסכון ?

תשובה:

שלום וברכה,

לווה שלוקח הלוואה מהבנק לפי היתר עסקה צריך שאכן יעשה עיסקה בכסף שלווה. ולכן אם יש לו עסקה אחרת יכול לשתף את המלווה – את הבנק בעסקה זו. או שאם יש לו הפסד כשמוציא את הכסף חסכון שיש לול בבנק, יכול כנגד זה לקחת הלוואה. ולכן צריך שההלוואה תהיה בגובה של העסק אחר שיש לו או כנגד הכסף שיש לו בחסכון.

בהצלחה.