קופות צדקה בחנות

שאלה:

שלום וברכה.
בחנות של מוצרי חשמל שמו לפני הרבה זמן כמה קופות צדקה. בזמן הזה כבר התחלפו מנהל ועובדים ואף אחד לא זוכר מאיפה קופות האלה (לא על כולם כתוב משהו), ובעלי הקופות כבר חצי שנה לפחות לא מגיעים לקחת כסף משם.
מה צריך לעשות? האם חייבים לברר עד כמה שניתן של מי הקופות האלה? ואם אי אפשר לברר, האם אפשר לחלק את הכסף משם לעניים? האם אפשר להעביר אותן לחנות אחרת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם לא כתוב על הקופה כלום, אז כנראה זה לא מיועד לצדקה מסויימת אלא לצדקה כללית, וניתן לתת לכל צדקה שהיא, אני לא רואה דרך גם לברר, כי גם אם נניח שמישהו הניח, הוא לא ידע לזהות בין הקופות מה שלו… אבל מה שכתוב עליו שם של מוסד פלוני וכו', יש לפנות אליהם טלפונית ולתאם איתם את קבלת התרומות.