הפקדה שלא במסלול כשר שלא בידיעה

שאלה:

הופקד עבורי לפני שנים רבות ע"י אחד הסבים קופת חסכון, ללא ידיעתי. רק כעת נודע לי על קיומה. וכפי הנראה מחוסר ידע ששרר לפני עשרות שנים, הקופה לא הופקדה במסלול כשר דווקא. מה הדין הריביות שהצטברו בקופה במשך השנים?
כעת מיד שנודע לי הגשתי בקשה לקבלת הפקדון [כדי לא להמשיך להפקיד שם בריביות] אבל יש עד 4 ימי עסקים עד שנמשך. מה הדין הריביות בנתיים?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין ראוי להשקיע במסלול הלכה. אלא שאם לא השקיעו במסלול הלכה מותר לקבל את הריביות כיון שהרוב הרווחים הגיעו בהיתר. לפי רוב הפוסקים אין איסור לרכוש מניות שיש בהם איסורים, כיון שבעלי המניות הקטנות אינם בעלים בחברה. ואגחי"ם ממשלתיים או בחברות של גויים אין איסור ריבית. וכיון שרוב העסקאות אינם כרוכות באיסור אין לחוש לאיסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.