החזר חלק מהמשכורת

שאלה:

שלום. רעייתי עובדת במסגרת חינוכית. בתחילת עבודתה לא השלימה את כל חק לימודיה ותעודותיה והיתה בתואר ראשוני בלבד. מכורח הנסיבות הסכימה ההנהלה לשבץ אותה כמורה למרות הכל, ומשכך שכרה היה כמורה לכל דבר. לאחר תקופה היא הוסיפה ללמוד עוד ולהתקדם במעמדה מבחינת תעודות וכו' והיתה זכאה לקבל החזר על תוספת השכר מכח הקידום שלה במשה"ח. ציפינו לראות תוספת נאה במשכורת אך זו קוזזה ע"י המסגרת בטענה שמתחילת עבודתה היא לא היתה אמורה להתקבל כמורה ולקבל שכר גבוה. טענתי היתה שלא הותנה בשעתו כלל על תוספת השכר תנאי כלשהו. מי הצודק?

תשובה:

שלום וברכה,

לא היה תנאי לא לכאן ולא לכאן, ולכן אין אפשרות לחייב אותם לשלם עשיו מחיר גבוה, ויתכן שיש להם זכות לקזז את התוספת שנתנו בתחילה, כיון שהם יכולים לומר ע"ד כן שילמנו בתחילה מחיר יקר שאם תהיה אפשרות הם יקזזו מהשכר בהמשך העבודה. וגם אם יש כאן ספק מה הייתה הכוונה – המוציא מחברו עליו הראיה.

בהצלחה.