הוצאת פסולת מאוכל כדי לתת לחבר שיאכל

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

נחלקנו אני וחברי בעניין של חלה בשבת.
אני מחבב את הקשה של החלה יותר מהחלק הלבן שלו ובדרך כלל לא אוכל אלא רק את החלק הקשה. והחבר שלי הפוך, הוא אוהב יותר את החלק הלבן.
השאלה: האם אפשר להוציא רק את החלק הלבן של הלחם בשבת ולתת אותו לחבר?

אשמח לעזרתכם בעניין, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט, גם אם נניח שהחלק הלבן הוא פסולת עבורך, כיון שאתה נותן אותו לחבר שאוכל אותו זה מותר ואין כאן איסור בורר.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ג הערה יד מהגרש"ז אויערבך, וראה ארחות שבת פרק ג הערה ה.