איסוף בקבוקים למיחזור בשבת

שאלה:

האם הבקבוקים של המחזור מוקצה ..והאם יש חילוק בין זכוכית לפלסטיק שהרי הזכוכית אסור בשימוש בלא טבילה …ב ..דעתו של האגר"מ שאין כלי זכוכית צריך טבילה אחר השימוש האם כוונתו גם בימנו שהם רוצים זאת בחזרה

תשובה:

ככל שלא רגילים בבית להשתמש בבקבוק שוב והוא הולך לזבל, יש לחשוש שהוא מוקצה למרות שהוא ראוי לשימוש, זה נכון בודאי בפלסטיק אבל נראה שגם בזכוכית, ראה ארחות שבת ח”ב עמ’ עז. חיוב הטבילה הוא אכן רלוונטי, אבל נניח שלענין החשש מוקצה הזה שיש לדון בו נסמוך על סברת האדרות משה שהזכרת, שכיון שהישראל הוא שקבע שזה מיועד לשימוש רב פעמי, אין חיוב טבילה. אבל כל הנושא אינו רלוונטי, כי אני מבין שלא מדובר באדם שמייעד את הבקבוק לשימוש נוסף, אלא הוא רוצה למחזר, שום הם לא רוחצים ומשתמשים אלא מתיכים ומייצרים דברי זכוכית חדשים. כך שכל הנושא הזה לא ימנע את חשש המוקצה הנ"ל.

ברכה והצלחה