עסק משותף עם גוי הפתוח בשבת – המשך

שאלה:

שותף יהודי בתחום התיירות שעובד בשבת וסוגר פעילויות ליהודים ליום השבת. האם הוא יכול להישאר עם הרווחים ולהחליף את זה בפרמיה או תשלום אחר באותו הסכום שהוא ייתן לי באמצע השבוע או שאולי יש פיתרון אחר שלא עובר על ההלכה. לדוגמא אולי לקחת סכום מסויים באמצע השבוע שדומה לסכום שהייתי אמור להרוויח בשבת

תודה

תשובה:

עניתי לשאלתך אתמול, אשמח לשמוע אם קיבלת את הלינק, אם לא, אשלח שוב.

בינתים אני כותב כהמשך:

לאחר שעשינו את החוזה הזה שלפיו מבחינה חוקית העסק כולו של הגוי בשבת, וגם טיפלנו בנושא של מראית העין, וניכר שהעסק הוא שלו, אנחנו צריכים כאמור לטפל בנושא חלוקת הרווחים, והסברנו, שכיון ששי כאן מוניטין וכלים ומשרד שהם משותפים, הגוי אמור לשלם על כך שכירות וכו', וניתן לקבוע, שכדי להמנע משמאות כמה כל זה שווה, אנחנו קובעים שהוא ישלם בכך שמחליף רווחים כמו שהצעת, ומה שהוא משלם זה עבור כל הנ"ל, ולמעשה יש חלוקה שווה בסופו של דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העליתי את הפוסט שוב כי התייחסת לשותף גוי אבל השותף המקרה הזה הוא יהודי ולכן העליתי את השאלה שוב עם ציון העובדה שהשותף הוא לא גוי

  2. כאשר הוא יהודי יש כאן בעיה נוספת של מסייע לדבר עבירה, אתה בעצם מספק לו את כל הפלטפורמה, אינני יודע להכריע.