זמן קריאת שמע מג"א

שאלה:

לכבוד הרב

האם יש זמן לקריאת שמע בבוקר מעבר למה שכתוב בלוחות ובאפליקציה? ואם קרא מאוחר מזה ב פרק זמן מסויים מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

הזמן הוא מה שכתוב בלוח, רק בניגוד למה שהזכרת בכותרת רק את שיטת המגן אברהם, יש גם את שיטת הגר"א ובעל התניא שמאוחרת יותר, כיון שלדעתם היום נמדד מהנץ החמה ועד השקיעה ולא כשיטת המגן אברהם שמחשיב את שעות היום מעלות השחר ועד צאת הכוכבים. מי שחלילה הפסיד זמן קריאת שמע ביטול מצוה דאורייתא [ויש מעט פוסקים שסוברים שהוא דרבנן, ראה לקט הקמח החדש בסימן נח], וזה מעוות שלא יוכל לתקון, וכמי שלא הניח תפילין יום אחד או לא אכל מצה בליל הסדר, אבל עדיין הוא חייב לקרוא קריאת שמע לפי סדר התפילה כדי לעמוד לתפילה מתוך דברי תורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע לעמוד בתפילה מתוך ד”ת חיב להיות ק”ש? למה א”א לקיים זאת בפרשיות אחרות? כמו למשל מעשה יום א’, ויכולו, או כל פרשה אחרת?