שימוש בתמי4 מיני בר בפסח

האם מתקני תמי 4למיניהם צריכים הכשרה לפסח תודה כבוד הרב!!!!

תשובה:

שלום רב.

לענין מים קרים אם המיני בר נקי היטב אין חשש. אולם לענין המים החמים, אף על פי שמדובר רק במים נהגו להחמיר לענין פסח ש"ניצוק" נחשב "חיבור", כלומר, כשאתה פותח את הברז נוצר חיבור בין הכוס ותכולתה למיני בר על ידי הקילוח, ולענין פסח מחמירים שחיבור זה מבליע טעם במיני בר [יש אופנים שלא נאמר ניצוק כמחובר, אולם יש להניח שבמהלך השנה או השנים אירע פעם שנוצר חיבור של ממש בין חמץ לכלי].

מקורות:

על כך שזוהי חומרא בפסח ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ה סי' פא. אך לכתחילה מחמירים גם לענין בשר בחלב, שלא לערות ישירות על חלב שאם כן יקבל טעם חלב אף שבדיעבד זה לא אוסר את המכשיר.