לשון הרע על ילד להוריו

שאלה:

אני משמש בעבודתי כמלוה הסעות 3 תלמידים מחינוך חרדי מיוחד. הילדים הם בני 12-13. 2 ילדים בהסעה הם שקטים והשלישי הוא תוסס במיוחד. כאשר הילד השלישי נפגש עם אחד הילדים הוא גורם לו להיות כמוהו באופן שלילי במיוחד שזה בא לידי ביטוי בהשתוללות בהסעה, צחוקים פרועים, דחיפות וכו'. שאלתי היא האם מותר לומר לאביו של הילד השני מה המציאות של בנו במפגש עם הילד השלישי שגורם לו להתנהג בצורה שלילית במיוחד או להשאיר את הדברים כמות שהם? יש לציין שהילד השלישי מרבה להעדר ורק כשהוא בא מתחילה החגיגה.

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שחשוב מאוד ליידע את ההורים, לא בטוח שיש להם מה לעשות, אבל בהחלט זו חובתם לדעת זאת ולמצוא פתרון, הם מןפדים על חינוכו של הילד.

ברכה והצלחה והמשך לעשות רק טוב.