לשון הרע בפגישות שידוכים

שאלה:

ב"ה
בחור שבמהלך פגישות נוטה לומר לשון הרע, נגיד על קרובי משפחתו, על עמיתיו בעבודה, ועל אנשים נוספים. לא בגלל זדון אלא בגלל הרגל לא טוב, חוסר תשומת לב.
מלבד זאת יש לו לב טוב ורגישות.
איך צריך להתייחס ללשון הרע.
מבחינתי זה חשוב ואני מאד משתדלת לשמור.

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא ירא שמים והדבר נעשה בחוסר תשומת לב או מתוך שהוא חושב שבלאו הכי את לא מכירה אותם, או מתוך טעות שכביכול צריך להיות פתוח בפגישות ולספר על קשיים במשפחה וזה נחשב לתועלת, אז זה לא בהכרח מהווה בעיה, אדרבה, אם תנשאו תלמדו יחד הלכות שמירת הלשון ותגבשו לעצמכם את ההלכה הנכונה מה מותר ומה אסור.

בהצלחה רבה והחלטות טובות.