כשרות לפסח לערק שעשיתי בבית / אלכוהול בפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב, היה לי מיכל של 50 ליטר אלכוהל שהשרתי בו תבלינים שכשרים לפסח, והיה גם כמה גרגירים של "ציפורן" שאני לא זוכר אם הם היו כשרים לפסח(בד"ץ בית יוסף למי שמשתמש) זיקקתי את המיכל (בישול והוצאה של האדים של האלכוהול) רציתי לשאול אם זה יכול להיות כשר לפסח לאדם ספרדי .(אני שואל על ספרדי כי הם סומכים על חוזר וניעור ,ואומרים שיש בעיה בציפורן )

תשובה:

האלכוהול עצמו חייב כשרות לפסח! יש אלכוהול שעשוי מחיטה והוא חמץ גמור!

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני עשיתי את האלכוהול מיין כשר לפסח , השלב השני אם רוצים לעשות ערק , שמשרים אותו כמה ימים עם אניס שומר , שורש לקויץ , ואז מזקקים שוב , במקרה כאן גם הוספתי ציפורן ועל זה התעוררה לי השאלה

  2. בציפורן יש חששות חמץ כיון ששורים את זה בדגן לחיטוי, ואגב זה נושא שכבר היה בימי הרמ"א ראה סימן תסז סעיף ח.

  3. לא הבנתי את דבריך, וגם חבל שאתה מגיב כך לאנשים שמנסים לסייע לך…, ציפורן שאתה קונה כתבלין בחנות יש בה חשש חמץ, ויש למוכרה לגוי בפסח. ממילא אם עירבת אותה בערק שלך, יש כאן בעיה. אגב, לפני שהשבתי כך, בדקתי באתר של מומחה כשרות האם הבעיה קיימת גם היום, ובהחלט הובא שם חשש זה.