כיור פלסטיק ומשטח סיליקון, גם כשחלילה אין הסכמה לציפוי ברז שיש ושולחן?

שאלה:

האם קיים עניין לקנות:
כיור פלסטיק בתור כיסוי/ציפוי לכיור רגיל,
ו/או משטח סיליקון, שעמיד לחום גבוה מאוד, בתור כיסוי/ציפוי לכיריים אינדוקציה [מוצר-בשם: סיליפלוס.],
לבית יהודי [שאינו יהודי-אורתודוקסי עד כה],
שבו בני הבית לא רוצים לצפות את השיש והשולחן בנייר אלומיניום [כי הוא חד פעמי], אלא רק בכיסוי/ציפוי רב-פעמי.
ולא ברור שיספיקו להשיג כיסוי/ציפוי רב-פעמי כשר לפסח, לפני תחילת חג הפסח ו/או במהלכו?
או שזה יותר מדי חסר משמעות אם לא הכל [הכיור, הברז, השיש, הכיריים, הארונות, השולחן…] מכוסה/מצופה?
וזה עלול לקלקל מהר מאוד
את הכשרות לפסח של הכיור-פלסטיק שלכתחילה כן כשר לפסח,
וגם את הכשרות לפסח של המשטח סיליקון שלכתחילה כן כשר לפסח?
תודה.

תשובה:

ראשית זה לא חסר משמעות וכל מה שאפשר כדאי לעשות. שנית, מה הבעיה להשיג היום במדינת ישראל כמה מה שרוצים? צריך רק לרצות ולבצע. ציפוי לא צריך להיות כשר לפסח, או צריך להיות פשוט חדש, פלסטיק אינו חמץ ואינו צריך כשרות. בכל חנות יש… ויש לנו עוד שלושה שבועות… משטח סיליקון לאינדוקציה הוא חובה. שיש שאינו מצופה אל תניחו עליו דברים חמים רק על גבי מפריד.

בהצלחה רבה וחג שמח.