הטעין רב קו לחבר והעסקה נכשלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

אשה ביקשה ממני לעזור לה להטעין כרטיס רב קו דרך מכונה במקום עבודתי בכרטיס אשראי ב100 ש"ח כיוון שאיננה מדברת עברית אך לאחר שעשיתי עבורה את הפעולה התברר שיש בעיית תקשורת ברשת, באתי לעשות ביטול עסקה והרמתי את הרב קו מהמכונה, אך האשה טוענת שירד לה בכל זאת 100 שקלים מהכרטיס. אמרתי לה שתלך לבדוק את זה עם אגד. האם במקרה כזה חטאתי בגזל והייתי צריך להשיב לאשה את 100 השקלים מכספי?

אני מציין שאני לא עובד של רב קו או משהו נטו רציתי לעזור לה.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית, גם לי קרה כזה דבר שהורידו לי מהחשבון והתשלום לרב קו לא בוצע, והתקשרתי לאשראי ואמרו לי שבסוף החודש הם מקבלים הודעה שהכסף לא נקלט בחשבון של המקבל ואז זה אוטומטי חוזר לנותן. וכך היה. ולכן אין מה לדאוג הכסף יחזור אליה בסוף החודש.

לגבי הלכה, גם אם אכן הורידו, אתה פטור מלשלם כיון שפעלת לפי הכללים ולא חרגת מהכללים, ועשית את שליחותך והאחריות לא מוטלת עליך ואתה לא צריך לשלם.

בהצלחה.