בדיקה בימי פרישה עם כדורים

שאלה:

שלום וברכה

אשה שאין לה מחזור (שחלות פוליציסטיות), וע״י כדורים שלוקחת עבור פוריות – מקבלת.

האם צריכה לבדוק בעונה בינונית, החודש והפלגה?
ואם בדקה בבינונית (ויצא תקין), אך בהחודש (חל יום למחרת) שכחה לבדוק, מה עליה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי באופן מדוייק את המקרה, אנסה להבהיר את הכלל: אשה שרואה מחזור רק על ידי הפסקת כדורים, או כל אופן אחר בו היא גורמת לעצמה באופן יזום וידוע את המחזור, אינה צריכה לבדוק, זה מצוי למשל באשה שנוטלת כדורים למניעת הריון, המקרה ההפוך, שכאשר היא מפסיקה סדרת כדורים, תוך יומיים היא מקבלת מחזור, אחרי שהוחזקה בכך, אין לה מה לחשוש אלא רק באותו הזמן ולא יותר. אבל אם אין קשר ישיר בין הכדורים ואופן נטילתם למחזור, כלומר כיון שהיא לוקחת כדורים שגורמים לה להורמונים המייצרים מחזור תקין, אבל קבלת המחזור אינו תלוי באופן הלקיחה והמינון וההפסקה או התחלה וכו', אין דרך לצפות, אלא הכודרים פשוט יוצרים מצב נורמלי, אז יש לחשוש לכל העונות.

לגבי עונת יום ה-31 ראשית הבדיקה לדעת החוות דעת מעכבת, זה נחשב לדעתו עונה בינונית, אבל גם לאלו שלא חוששים לדבריו, כי העיקר להלכה הוא שלא כדבריו, אמנם הבדיקה לא מעכבת, אבל עדיין ניתן לבדוק, לא מעכב לעשות את הבדיקה בתוך העונה דוקא, בדיעבד גם לאחריה זה מועיל [נפקא מינה גדולה, לאשה ששכחה לבדוק בעונה בינונית, שיכולה לבדוק למחרת או אחרי יומים וזה גם עולה לה]. אבל כאמור ללא שחוששת לחוות דעת זה לא מעכב.

שתזכו לזרע בר קיימא ורק נחת ושמחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם הבנתי נכון, אשה שמקבלת ווסת אך ורק על-ידי כדורים, ובלעדם גם חודשים היא לא תקבל – פטורה מלבדוק ב- 3 העונות?
    אך מ״מ חייבת לפרוש ב3 העונות (הפלגה, חודש ובינונית) ?

  2. אז אשאל כך: האם הבנתי נכון, אשה שמקבלת ווסת אך ורק על-ידי כדורים, ובלעדם גם חודשים היא לא תקבל – פטורה מלפרוש ב- 3 העונות?