מחילה על סכום עבודה

שאלה:

שלום, אם אדם עבד איזו עבודה קטנה אצל מישהו והוא לא שילם לו מעל חצי שנה מסיבות מסוימות, ולכן החליט למחול לו על כל הסכום, ולאחר שמחל לו שלח לו המעסיק את סכום הכסף, ולא נעים לו כעת לומר לו שהוא כבר מחל לו, האם רשאי לקחת את הכסף לעצמו בלי לומר לו מילה, או שחייב לעדכן אותו שמחל לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הייתה מחילה בלב אין זה מחילה והחוב עדיין קיים ומותר לך לקחת את הכסף. אם הייתה מחילה בפה המחילה חלה ואתה צריך ליידע אותו שמחלת לו, כיון שהחוב פקע.

בהצלחה.

מקורות:

מחילה אינה צריכה – שו"ע סימן יב סעיף ח. ומחילה בפה אינה מחילה ראה קצות ונתיבות שם.