אוכל לדגים לפסח

שאלה:

האם אוכל לדגים צריך כשרות?
הכל כתוב באנגלית. אין לי מושג מה מכיל. אדום כזה.

תשובה:

בדרך כלל אוכל לדגים הוא חמץ. הכלל הוא שתערובת חמץ שראויה למאכל כלב אסורה בהנאה ובשהייה בפסח! ולכן בודאי יש להקפיד לכתחילה בכל בעלי החיים לרכוש עבורם מזון כשר לפסח, אלא שיש שכתבו שבמצבי קיצון שאין תחליף הולם, ומדובר במשהו שודאי פגום לגמרי, כמו במזון דגים שיש לו ריח רע מאוד, יש שהתירו, ראה שו"ת אור לציון ח"ג עמוד צב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עשיתי גוגל אוכל כשר לפסח לדגים.
    וזה מצא לי בכל האתרים תוצאה של מוכרים שמוכרים אוכל כשר לפסח לדגים תולעים אדומות.
    אין כשרות או משהו.
    אבל אם זה באמת רק תולעים יהיה מותר.
    https://www.yaar-haperra.com/product/%D7%AA%D7%95%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97-250-%D7%9E%D7%9C/

  2. תולעים זה לא חמץ. אגב, חבל שלא כותבים מייל אמיתי, זה לא מפורסם ולא הולך לשום מקום, אבל מאפשר לך לקבל לינק שעניתי לך, כעת, אני רק יכול לקוות שתמצא את התשובה…

  3. מצאתי.
    לפעמים זה לא נח לכתוב הכל מחדש. בפרט שהוא ארוך.
    תודה.
    השאלה היתה יותר האם אפשר לסמוך על זה שהוא באמת רק תולעים.
    וגם אם יש צד שיש אחוזי חמץ. זה בסדר?