תולעים בתות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש לי תות שגידלתי בעצמי. אנחנו במשפחה לא קונים תותים כי יש בהם תולעים אז מה אני עושה עם התות שלי האם מותר לי לאכול אותו?

תשובה:

לפי דעתי בתותים שאנחנו מגדלים בגינה הפרטית של הבית יש הרבה יותר חשש של חרקים מאשר בתות שקונים בחנות, כיון שאין לנו ריסוס וחומרי הדברה, לכן לא הייתי אוכל את התות הזה. אם הוא גדל בעציץ בתוך הבית, יתכן שכן אפשר אבל אינני יודע.

שבת שלום.