ספר ישעיהו

שאלה:

שלום.
עם מה ספר ישעיהו מדבר? על נבואה של זמן שהייתה בעבר בחורבן או משהו דומה או על אחרית הימים? או שאולי חלק על תקופה אחת וחלק על תקופה אחרת? לדוגמא על איזו תקופה מדובר בפרק י׳.

תשובה:

שלום וברכה

אכן התקופות לגמרי משולבות, הרבה מאוד נכתב שם על אחרית הימים, ואני ממליץ בכל פה על ספרו המיוחד של ידידי הרב שלמה קושלבסקי – "אשר תבואינה יגידו" שמסביר את כל הנבואות וזמנן בצורה נפלאה.