לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון נזילה ממרפסת לשכן

שאלה:

בצענו הרחבת בנין, כתוצאה מכן יצא שששכן שהרחיב כרגע החדר שלו תחת למרפסת שמש שלי שחלק גדול שלה גם הורחב ושופץ מחדש,
כרגע יש לו רטיבות מתחת לחלק החדש של המרפסת , מי אמור לשאת בנזק
לטענתו עלי להביא איש איטום שיזהה את מקור הבעיה על חשבוני ואם יש נזק ממני לתקן.

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בבנייה חדשה יש ביטוח של הקבלן על הבנייה, ומוטל על הקבלן לתקן. אם כבר הסתיים האחריות, מוטל על שניכם לתקן את הבעיה – להביא איש איטום שיזהה ויתקן את הנזילה.

אם יש נזק לטיח וצבע לשכן התחתון, התיקון מוטל על התחתון בלבד. רק התיקון של האיטום מוטל על שני השכנים – עליו ותחתון.

בהצלחה.