צביעת החלק הלבן של התפילין בשחור

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים,

השאלה: האם אפשר מותר לצבוע את החלק הלבן של התפילין בצבע שחור (שנועד במיוחד לתפילין)?

אשמח לעזרתכם בעניין, תודה!

תשובה:

אם כוונתך לרצועות אין שום חסרון במה שהרצועה מושחרת משני הצדדים, העיקר הוא שלא להפוך לצד השני, כלומר הצד שעכשיו שחור הוא זה שצריך להיות כלפי חוץ בהנחת התפילין. וזה קיים גם כאן. יש שנהגו שהרצועה שחורה כולה, הסיבה לצביעתן כך היא פשוטה, כדי שגם אם יתקלף מעט צבע כפי שמצוי עדיין הרצועה תשאר שחורה, לכן זה לא נעשה באופן של צביעה משני צדדים, אלא כל הרצועה שרויה היטב בצבע וספוגה בו, וכל מה שתגרד עדיין ישאר שחור. במה שאתה עושה אינני רואה תועלת.

את הבית בתחתיתו אין לצבוע.

מקורות:

על כך שאסור להפוך גם אם זה מושחר ראה ביאור הלכה סי' לג.