לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נתן צ'ק תרומה לישיבה ולא נפדה

שאלה:

נתתי 4 צ'קים, לפני כ 3 שנים למצ'ינג לבית כנסת, ולא גבו אותם עד עכשיו. האם יכולה להיות להם תביעה עלי. והאם כלפיי נחשב לנדר. ואם נחשב נדר, האם אפשר להתירו על ידי שלשה עם פתח.

תשובה:

שלום וברכה

אינני חשוב שיכולה להיות להם תביעה כלפיך, הם התרשלו בכך שלא גבו את הכסף, אבל חשש נדר בודאי יש כאן. אמנם אם זה יהיה כרוך בטירחה רבה נוכל אולי לומר שעל דעת כן לא נדרת, או שלכל הפחות זו עילה מספקת להתרת נדרים, אבל ככל שעדיין לא טרחת, תתקשר אליהם ותאמר להם שאתה מעוניין להחליף את אמצעי התשלום ולקיים את נדרך.