משיח יכול להיות משבט לוי?

שאלה:

בס"ד

אומרים שיש בכל דור מישהו שהוא בעל פוטנציאל להיות משיח וברגע שהדור זכאי אז ההשגחה העליונה בוחרת באותו אדם והוא מקבל את נשמת המשיח.

עכשיו השאלה שלי היא, האם יש אפשרות שאותו אדם יכול להיות משבט לוי לדוגמא, אבל הוא ראוי במעשיו הטובים להיות משיח, ואז נשמת משיח שהיא משבט יהודה ומזרע דוד תתעבר בו וככה הוא יהיה משיח?

או שזה לא משנה מעשיו של אותו אדם כלל, גם אם הוא יהיה מושלם, הוא חייב להיות מזרע דוד?

תודה רבה.

תשובה:

לכאורה הוא ודאי צריך להיות מזרע דוד המלך. אמנם יש גם משיח בן יוסף הקודם למשיח בן דוד, אבל לוי הוא לא יהיה. בכל מקרה אנחנו לא אמורים לדאוג לכך, רק להתפלל שכבר יבוא…

אם אתה לוי ושואף להיות משיח, אפשר להחליף את החלום למשהו חשוב יותר, ונכון יותר! לשאוף להיות תלמיד חכם! זה חלום שגם ניתן להגשים! אמנם זה לא קל, אבל זה תכלית החיים.

שנזכה לגאולה שלמה.