הורדת מזוזה לפני מכירת הדירה מחשש שגוי יקנה את הדירה

שאלה:

האם מותר להוריד מזוזה לפני מכירת דירה בחשש שגוי יקנה אותה?

תשובה:

אם יש חשש סביר שהמזוזה תבוא לידי בזיון אפשר להסיר אותה. עדיף לומר למוכר אם זה אפשרי שיעדכן למי הוא מוכר.

מקורות:

שו"ע סי' רצא סעי' ב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה.
    אמא שלי שעשתה עליה והשאיר הדירה מרוהטת חלקית עם נדלן למכור אותה, הורידה כל המזוזות בחשש שימכר לגוי. זה היה טעות כי מישהו היה יכול להוריד אותם אחרי שקונה ימצא. עכשיו יש אפשרות שיהודי יקנה הדירה. מה עליה לעשות. להחזיר כל המזוזות למקומם? ואם היא לא תימכר ליהודי האם גם אז טוב להחזיר כל המזוזות שלא תישאר הדירה בלי מזוזות?

  2. מעניין לעניין באותו עניין.
    מישהו שמוכר את הבית. והקונים אמרו לו שלא ישאיר את המזוזות. כי הם מביאים מעצמם. עדיין יש חשש סכנה לקחתם לבית החדש?
    ב. אם הם אומרים שלא ישאיר כי הם לא שמים מזוזות, יהודים שלא מאמינים.

  3. שלום רב, אמא שלי עדיין לא מכרה דירתה בחו״ל. והמזוזות מהדירה היא הביאה לפה בארץ. (היא לא ידעה שאסור להוריד אותם). האם יש ענין לשלוח אותם חזרה ולבקש מאחי לקבוע אותם שוב. תודה