שמות נכריים על מעיל ספר תורה

שאלה:

שלום,
יהודי פלוני החליט לתרום ספר תורה לבית כנסת לעילוי נשמותם של אבותיו (סבא רבא שלו ואשתו) אך (בעיקר) הם היו ידועים בשמם נכריים – גריגורי ומריא וככה כתוב במסמכים שלהם. יחד עם זאת הוא מניח שהיו להם גם שם יהודי, כגון הירש (אבל את זה הוא לא יודע בוודאות)… אז השאלה היא איזה שמות יש לכתוב (לתפור) על מעיל ספר תורה – שמותם נכריים או שיש לכתוב את שמות יהודיים.
יאיר כבודו עינינו.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הייתי מנסה לחפור ולחקור מה שמותיהם היהודיים, אולי יש פנקסי קהילה וכדומה… אבל כל שאינו מצליח לברר וזה מה יש, אז אין טעם סתם להמציא שמות… יכתוב את השמות הנכריים.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על תשובה מהירה.
    האם אותו דבר עם הזכרת שם אשה בתפילה לחולים: יש איש פלוני שאמו זוכרת שבילדותה הוריה קראו לה גולדה, אך לפי דרכון היא גלינה (שם רוסי). האם גם כאן עדיף להשתמש בשמה גלינה?
    שוב תודה!