שינה בסוכה – חובה?

שאלה:

מהי הסיבה שלמרות שהשולחן ערוך אמר שחייב לישון בסוכה עדיין רוב עם ישראל כיום לא ישנים בסוכה ?

תשובה:

שלום וברכה

לומר שרוב עם ישראל לא ישנים בסוכות נשמע לי תמוה. שכן בקהל יראי ה', כאן בארץ ישראל, כולם, אבל כולם ישנים בסוכה, למעט אנשים זקנים שלעיתים נמנעים מכך מחמת הקושי וכדומה. בחו"ל זה אכן פחות מקובל, מחמך הקור והגשם שכידוע פוטר מן הסוכה, וכדין מצטער הפטור מן הסוכה. נכון הדבר, וזה מצער, שיש רבים, מה שהיינו קוראים דתי לייט אולי? או משהו באמצע, שלא מבינים את חשיבות הענין, בפרט שאנשים אלו גרים בדרך כלל במקומות שיש פחות מרפסות סוכה, וזה כבר מצריך קצת הקרבה, לישון בסוכה למטה בחצר… וגם לפעמים מתעצלים לבנות סוכת עץ טובה ונעימה וזה מגביר את הקושי, ולא מודעים מספיק לכך שיש חובה לישון בסוכה.

נכון הדבר, שיש פוסקים הסוברים שאדם נשוי, בפרט כאשר אשתו טהוה, פטור משינה בסוכה שוב מדין מצטער, אבל המנהג וההכרעה המקובלת בזה היא כדברי הגר"א, שגם הוא חייב לישון בסוכה וכך המנהג.

ברכה והצלחה.

[יש לנו חצי שנה להתארגן לסוכה איכותית שתאפשר שינה טובה שיש בה שמחת חג].