הידור מצווה

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם יש הידור מצווה בלצאת ידי חובה כמה שיותר פוסקים?

ורציתי לשאול האם יש שנוהגים להגיד את הפסוק של השם אחרי יהיו לרצון השני ולא לפני ?

תודה רבה
ושבוע טוב ומבורך

תשובה:

שלום וברכה

אין הידור מצוה שקשור למנין הפוסקים, זה נושא של חשש איסור או חשש ביטול מצוה, ויש לקבוע בזה את ההנהגה לפי הנתונים ולפי הוראות הרב שלך, זה לא קשור לנושא של הידור מצוה אלא בעצם לנושא יותר מורכב ומשמעותי מזה…

אינני מכיר מנהג כזה לומר את הפסוק אחרי יהיו לרצון השני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתב בספר אליהו רבה (סו"ס קכב'): כתב הבית יוסף, טוב לומר פסוק אחד מן התורה או מנביאים או מכתובים קודם שיאמר יהיו לרצון, המתחיל בשמו ומסתיים בשמו, ע"כ. כתב בספר קיצור שו"ע (סי' יח' סעי' טו'): ונראה לי דהאומר יהיו לרצון שני פעמים לא יאמרו אלא קודם יהיו לרצון השני. (ועי' בשו"ת התעוררות תשובה ח"א סי' כז')
    קישור למקורות המבאר את משמעות המנהג- https://www.yadmeir.co.il/?CategoryID=431&ArticleID=5559