קריאת הערות של גולשים – לשון הרע?

שאלה:

פעמים יש איזה שהוא כתבה באיזה שהוא אתר, ויש גם אפשרות לגולשים לכתוב הערות, שאלתי איך מותר לקרוא אותם הרי יש חשש לשון הרע? ואם התברר שהיה לשון הרע, האם הקורא עבר על איסור לשון הרע? מאד אשמח אם תוכלו לצרף איזה שהוא מקור

תודה

תשובה:

שלום רב.

מבואר בחפץ חיים בכמה מקומות שדבר המפורסם לכל, כמו דבר שנמצא כבר בתקשורת, אם אין כוונתו לפרסם הדבר יותר, מותר. ממילא הכל בהתאם לכלל זה.

מקורות:

חפץ חיים כלל ב’ ס”ג וד’, וראה כאן במקורות עוד בענין זה.