קלידן שהוסיף ציוד הגברה על דעת עצמו

שאלה:

שלום וברכה

רציתי לישאול שאלה בעניין כספי
אני מפיק אירועים שלחתי אירוע לקלידן בפורים בישיבה מסוימת וסיכמתי איתו במדויק מה להביא מבחינת ציוד והגברה …

לפני האירוע הקלידן הגיע למקום והחליט על דעת עצמו שצריך להוסיף ציוד הוא הודיע לי את זה ואני אמרתי לו במפורש לא להוסיף שום דבר רק אם יש אישור מהישיבה וכל זה בשביל שאני לא יקבל את הנזק ובסוף יצא שלא ירוויח כלום … למרות שאני אמרתי לו לא להוסיף כי הישיבה לא מעוניינת לממן את זה
אבל הוא החליט על דעת עצמו שכן

כרגע אחרי האירוע נסינו ליצור קשר עם הישיבה אף אחד לא יודע ולא רוצה לשמוע כי אומרים מה שסיכמנו סיכמנו … כרגע הקלידן לא מעוניין לקחת אחריות ולהעביר לי את מה שסוכם .. רציתי לדעת מי אמור לשאת בתוצאות ולקחת אחריות בנושא הזה איך זה אמור להתנהל

תשובה:

שלום וברכה,

הדברים ממש תמוהים, אם אמרת לקלידן בפירוש שלא יוסיף ציוד הגברה, והקלידן הוסיף על דעת עצמו, מדוע הוא לא רוצה לספוג את ההפסד?!.

הישיבה לא חייבת לשלם כיון שלא הזמינו זאת ופירשו שלא מעוניינים, ואתה לא צריך לספוג את ההפסד בגלל שהזהרת את הקלידן, ולכן ההפסד רק על הקלידן. יתכן ולקלידן יש טענה נגדית, ולכן כדאי לדעת מה טענתו שלא רוצה לספוג את ההפסד.

בהצלחה.