קירוב קרובים

שאלה:

שלום רב.
אשמח לקבל דעת תורה לשאלה הבא:
ליבי בוער ברצון לעזור לנוער בסיכון קרי בסיכוי, לא זכיתי עד הלום לעסוק בזה, אך אני מרגיש שיש בי פונטציאל אדיר להצליח בעבודת קודש זו, וכן יש לי המלצה מאיש חינוך שדוחף אותי להיכנס לזה. עדיין לא עברתי שום קורס בנושא, אני כן רוצה בעתיד להתמקצע בתחום. שאלתי על פי דעת תורה איך אדע שהתחום נכון לי לעיסוק בו, וכן מה עלי לדעת כדי להצליח להגיע לליבם של בני נוער אלו?

תשובה:

שלום וברכה

קטונתי מלהביע "דעת תורה"… אבל אינני חושב שיש כאן נושא של דעת תורה, מי שהכי יודע ומכיר את תכונות נפשך זה אתה בעצמך! ואם אתה מרגיש שיש בך לב להכיל את הנוער המתמודד, ולתת לו אוזן קשבת אהבה, שמחה ותמיכה, אז זה בהחלט מקום טוב ומתאים בשבילך. יחד עם זה אכן חשוב ללמוד ולדעת, והעיקר לא להבהל מטעויות, ולא לחשוב שצריך לבד לדעת הכל, ניתן להתייעץ! במוסדות הללו תמיד יש אנשי מקצוע, גם אם אתה כרגע בתפקיד הלב הגדול השומע ומכיל, יש לצידך אנשי מקצוע שאתה יכול להתייעץ איתם לגבי נושאים נפשיים פסיכולוגיים וכו'.

תצליח מאוד ועשה רק טוב!