פרסום הקלטה

שאלה:

האם מותר לפרסם הקלטה של שיחה ביני לבין אדם אחר

תשובה:

שלום וברכה

אם יש שם משהו אישי או משהו שעלול לגרום מבוכה לשני ודאי אסור, והולך רכיל מגלה סוד, אם זה משהו סתמי לגמרי לא נראה שיש בעיה, אבל תמיד טוב לשאול אותו אם יש לו התנגדות לכך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. גם בזה תלוי אם מדובר בנושא רגיש או סתם הלכה פשוטה. נניח שאתה מתייעץ עם רב על שאלה בדיני לשון הרע, האם מותר לספר על הגבאי שעשה כך וכך, והרב אומר מותר לספר, וכי ראוי לפרסם כזו הקלטה? וכי הרב ישמח בכך?

  2. לא הבנתי במה מדובר, אם אתה רוצה לפרסם את הרב המטעה, אתה צריך לקבל אישור מוסמך ספציפי לפי המקרה, אם אכן זה כך שמותר לפרסם דבריו באופן שמבייש אותו, זה הרי נושא של לשון הרע. אם אתה רוצה לפרסם את דברי הרב שמתיר לפרסם דברי רב אחר, זה נושא רגיש שעליך לבקש רשות מהר המורה היתר לפרסם בשמו את הדבר הזה שיגרום לו בהכרח מריבה עם נשוא הסיפור.

  3. אינני יודע המה מדובר ואם זה חד פעמי ואם בכלל אתה צודק, ואם אין עוד דרך לסייע, תתייעץ פרטני עם רב שמכיר את כל הנושא.