סגולות

שאלה:

יש את הסגולה היום של רבי אלימלך מליז'נסק לקרוא 3 סיפורים וזה שיהיה בעז"ה כל צרכי הפסח ברווח.
האם מותר לעשות את הסגולה הזאת?
האם זה נחשב כעבודה זרה? שאני מאמינה בסגולה זו ולא בקדוש ברוך הוא, שהוא מפרנס ומזין לכל?

תשובה:

אינני מכיר סגולה זו, וגם לא רגיל לעסוק בסגולות בכלל…

אין בזה עבודה זרה, את בודאי מאמינה שהכל מה' יתברך, אלא שאת מאמינה שעשיית סגולה זו תגרום למידת החסד ובכך תהיי ראויה יותר לחסד ה'.

תזכו לשפע ברכה והצלחה ולחוג את חג המצות בדיצות וברחבה גדולה.