נודע על מכירת הדירה דרך פרסום של מתווך

שאלה:

שלום
אני מוכר נכס ופניתי למתווך.
לא חתמנו על מסמך ולא סיכמתי איתו במפורשות על בלעדיות
כעת חבר פנה אלי וביקש לראות את הדירה
האם מותר לי לפעול מולו בלי ידיעת המתווך?
והאם התשובה תשתנה אם הגיע אלי הפונה באמצעות מודעה של המתווך?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא חתמת על הסכם בלעדיות מותר לך למכור את הדירה לאדם אחר שלא הגיע דרך המתווך. אולם אם הקונה הגיע דרך המתווך אסור לעקוף את המתווך, ויש להמשיך את הליך הקנייה ביחד עם המתווך. ואם לא חזרו למתווך הלקוח יצטרך לשלם דמי תיווך מלאים כיון שאת המידע על הדירה קיבל מהמתווך.
אם הגיע דרך מודעה של תיווך, לא חייבים לשלם דמי תיווך, מאחר והמודעה לא מפרסמת את המיקום של הדירה, ואם הקונה הצליח לנחש ולההגיע לדירה דרך פרסום מעורפל של מתווך, לא חייב לשלם דמי תיווך
בהצלחה.