יום טוב שני לבן ארץ ישראל בחו"ל

שאלה:

אני נוסע לחו"ל, בדקתי בהלכה, וכתוב לנהוג יום טוב שני לחומרא
לא הבנתי, הבעל הבית שאצלו אני מתארח רואה שאני עושה הבדלה, שאני לא מברך על אכילת מצה, שאני מתפלל בבית ביום טוב שני, וכו, הוא יודע הכל, א״כ יש כאן שינוי מנהג,
ממה נפשך, אם לא חוששים לזה, שאנהג לגמרי כמו בן ארץ ישראל, ואם כן חוששים לשינוי מנהג, שאנהג לגמרי כמו בן חוץ לארץ
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין או הכל או כלום… כדי למנוע מחלוקת ולא תתגודדו, עליו לנהוג כמנהגם בכל מה שאפשר, אבל הוא לא יכול לבטל מצוות המוטלות עליו, לכן אסור בעשיית מלאכה, אבל חייב בתפילין [באיסרו חג] ובתפילות היום של חול, כיון שאינו יכול להתפלל תפילת יום טוב או לעשות קידוש שהרי היא ברכה לבטלה בשבילו. ואגב, הגרש"ז אויערבך היה מורה להשתדל להצניע את כל זה במידת האפשר, ולכן למשל אף שאינו חייב בליל סדר שני, אם יש שם בני משפחה שישימו לב שאינו עושה ליל סדר עליו לעשות את כל הסדר, רק בברכות ישמע מבעל הבית.

מקורות:

ראה כל הפרטים בס' יום טוב שני כהלכתו פרק ג בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    הורי טסים לחו"ל ולא יהיו בבית בחג. אבל הם תושבי קבע בארץ. ובכלל אינם שומרי מצוות. האם אני יכולה מבחינה הלכתית להתקשר אליהם במוצאי יום טוב של ראש השנה ? כלומר במוצאי ב' בתשרי?

  2. יש להמתין עד צאת החג במקום בו הם נמצאים [אין יום טוב נוסף בחו"ל בראש השנה כי גם אצלנו יש שני ימים, אבל יש הפרשי שעות].