חלל מתחת ממדים

שאלה:

שלום וברכה.
שכנים קיבלו היתר לבנות עמודת ממדים, על שטח גינה של הבניין.
הקומה הראשונה בבניין, גבוהה מהקרקע בגובה של קצת יותר מקומה.
כמובן בשביל לבנות, יצטרכו לצקת קירות עד למטה, בהיתר כתוב שאסור להם לצקת רצפה. דהיינו שכל החלל שיווצר, בעיקרון אסור לשימוש.
למי שייך החלל, האם לבניין, כיון שבנו על שטח של הבניין, או למי שבונה. ומי צריך לשלם על יציקת הקירות עד למטה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות לעליונים לבנות את הממדי"ם ללא היציקה של הקירות למטה, והקירות שמתחת לקומה ראשונה הם כמו יסודות שמחזיקות את כל המבנה שבלעדיהן אין אפשרות לבנות, ולכן כל הדיירים חייבים להשתתף בקירות שמתחת לקומה הראשונה.

כיון שהקירות נבנים על ידי כל הדיירים והשטח שייך לכל הדיירים, החדר שמתקבל מתחת לקומה ראשונה שייך לכל הדיירים.

בהצלחה.