דקדקנות בשמירת הלכה – חשש לocd

שאלה:

שלום וברכה!
לאחרונה התחיל להתרחש לי תופעה כזאת שמספר פעמים ביום יש לי שאלה בהלכה, ולפעמים כל כמה דקות ספורות. שאני שואל את עצמי אולי דבר זה אסור, ואולי גם דבר זה אסור וכו'. והרבה פעמים הסיכוי שהדבר הזה אסור, הוא קלוש ביותר, אבל עדיין אולי בכל זאת זה אסור. וכבר לא נעים לשאול את הרב שאלות כל כך הרבה פעמים ביום, ואני מרגיש שלפעמים זה מבזבז לי שעות ביום, רק לבדוק מה ההלכה, וכמעט תמיד ההלכה זה כמו שציפיתי, רק לא ידעתי בוודאות גמורה. אני משתדל בעצמי גם ללמוד הלכות(בלי נדר), אבל עדיין מתעוררים שאלות ואני צריך לדעת כיצד לפעול….
סליחה על האריכות.
האם הקב"ה רוצה שאני אדקדק עד כדי כך?
האם לשנות משהו בהתנהלות שלי?
תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

ידידי היקר, התופעה שאתה מתאר, נראית קצת נטייה לocd כלומר התנהגות לא רצונית ולא רציונלית שנובעת בעצם מהמשפחה של החרדות. כדאי מאוד לבדוק נטייה לocd ולטפל בזה, יש אמצעים לכך. לעולם אין לחשוב שהתיאור הזה שכתבת הוא ספקות אמיתיים או רציונליים שנובעים מחוסר ידע, זה נשמע מוגזם קצת, הרי אתה רואה אנשים דתיים סביבך מה הם עושים, אתה נודע בעצם בשכל שאין סיבה שכל הפעולות הללו תהיינה אסורות, אבל החרדה הזו אופפת אותך ולא נותנתצ לך מנוח, ובזה כדאי לטפל מוקדם ככל האפשר שהדברים לא יתעצמו ולא תתפס לפעולות חוזרות ונשנות לא רצוניות וכדומה, מה שמקשה מאוד על החיים הנוחים הנעימים והשמחים.

בהצלחה רבה מאוד.