דימום מפוליפ ברחם באשה מסולקת דמים

שאלה:

האם דימום (שרוב הזמן רק בניגוב) שנובע מפוליפ ברחם לאשה מסולקת דמים מטמאה?

תשובה:

שלום וברכה

למרות שאנחנו יודעים שיש פוליפ ברחם מאוד מצוי שבעקבות הפוליפ יש גם התפרקות של רירית הרחם, וזה כבר דם וסתי, ולכן לא נוכל לסמוך להקל מחמת הפוליפ. יש להוציא אותו וכך זה ימנע את הדימום הוסתי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הבנתי את זה, גם אשה מסולקת דמים יש לה רירית רחם אבל היא לא מתפרקת בדרך כלל ואין מחזור וסתי, כאשר יש פוליפ שבעיקרו הוא גידול שפירי ברירית הרחם, הוא עשוי לגרום לה להתפרק מעט. אבל תשאלי רב נוסף.