בת של בן בכור מקבלת פי שניים?

שאלה:

האם בתור בת בכור לא מגיע לי מהרכוש של הורי שמתחלק בין האחים פי שתיים?

תשובה:

שלום וברכה,

האם אביך בחיים האם יש לך אחים?

בכור נוטל פי שניים בחלק של אביו. אם הבכור נפטר בחיי אביו בניו מקבלים את חלקו. אם את בת יחידה את יורשת את חלק האבא – פי שניים של הבכור. אם יש לך אחים, הבנים יורשים ולא הבנות. וכל זה מדין תורה כאשר לא הניחו צוואה אבל אם הניחו צוואה הדברים משתנים בהתאם לצוואה שהשאיר הנפטר.

בהצלחה.