ביטוח רכב

שאלה:

נתתי לבני לנסוע ברכבי החדש ולצערי הוא התנגש בעמוד והוציא אותו מכלל שימוש האם מבחינה הלכתית אוכל להוציא מהביטוח מימון לרכב חדש על אף שהביטוח אינו מכסה נהג צעיר יש לציין כי תמיד כשבני עומד לנסוע ברכבי אני מבטח גם אותו לאותו היום מלבד הנסיעה האחרונה שלא עשיתי זאת שמעתי כי הפוליסות יקרות כיום כי החברות מביאות בחשבון מצב כמו המקרה שלי והרי שתשלומי הביטוח ששילמתי מגלמים בתוכם מצב כזה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להערים על הביטוח כדי לקבל מהם פיצוי כספי. וכיון שלפי הכללים של הביטוח אתם לא זכאים לפיצוי אסור לכם להוציא מהם. העובדה שהרבה משקרים ומוציאים שלא כדין ולכן מייקרים את העלות של הביטוח, לא מתיר לכם גם לנהוג שלא כדין.

כדאי שתציגו לביטוח את הדברים כהווייתן ותשאלו אם הם מסכימים לבטח אתכם.

בהצלחה.