ocd – שניים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

יש לי קשיים לעשות מצוות שניים מקרא ואחד תרגום, בגלל המחלה שלי בפרט (מחלה שמעייפת אותי מאוד).
ובגלל זה, קשה לי לסיים כל פרשות שניים מקרא ואחד תרגום בכל שבוע.
והשבוע הזאת, קוראים פרשת "ויקהל פקודי", שהיא פרשה ארוכה מאד, וחוץ מזה לא סיימתי את השמו"ת של פרשת כי תשא, ואני אומר לעצמי איך אני אעשה כדי לגמור את פרשת "ויקהל פקודי" שניים מקרא ואחד תרגום…

האם יש לכבוד הרבנים עצה שיעזור לי במצבים כאלו?

תודה מראש.
שבוע טוב, וכל טוב.

תשובה:

תנסה לקרוא בלי לחזור על מילים כלל, פשוט לקרוא ולא משנה איך זה יוצא. חשוב לדעת, שנים מקרא ואחד תרגום אינו קריאת שמע! גם מי שמחסיר פסוק שלם, ככל שאינו מחסיר פרשיה לשמה, יצא ידי חובה, כל שכן כשלא קרא נכון איזו מילה.

אם זה מצליח מה טוב, אם זה לא מצליח ואתה רואה שהocd גובר עליך ואתה חוזר על מילים באופן מעייף ולא נשלט, אתה פטור מקיום מצוה זו.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב.

    המחלה שלי היא מחלת כבד.
    גם הרופאים לא יודעים מה זה בדיוק, אבל זו היא המחלה המעייפת אותי מאוד.
    אולי יש גם עניין של פרפקציוניזם מבחינתי, אבל זה לא זה שמסבך את קיום המצווה הזאת.

    בעבר הצלחתי לסיים את השמו"ת של כל פרשה, לפעמים יותר בקלות ולפעמים פחות, אבל עכשיו זה יותר קשה בשבילי לסיים את כל השמו"ת של כל פרשה.
    ועכשיו שקוראים פרשות ארוכות כמו פרשת "ויקהל פקודי", זה מסבך אותי יותר כמו שאמרתי.

    ולכן רציתי לשאול מה אפשר לעשות במצב כזה, אם יש קולות שעלולות לאפשר לי לקיים את מצוות שניים מקרא ואחד תרגום בצורה קלה יותר.

    תודה רבה על העזרה.
    בשורות טובות.

  2. תחלק את זה על כל השבוע וכך זה לא יהיה קשה, היום עד שני, מחר משני עד שלישי, וכך על זה הדרך, גם ויקהל פקודי זה לא יקח זמן רב.

  3. שלום כבוד הרבנים.

    תודה רבה על העצה הזאת שעוזרת לי מאוד.

    אבל יש לי בעיה על זה. אני קורא את השמו"ת כזאת: אני קורא חלק שלם של הפרשה בפסוקי התורה, ועוד פעם בפסוקי התורה, והפעם השלישית אני קורא את התרגום.
    ושמעתי שאם אדם מחלק את קריאת השמו"ת לפי העליות בתורה (או במילים אחרות, לפי ימי השבוע), וקורא את השמו"ת כמו שאני עושה, אז זה לא מועיל.

    האם זה נכון?
    תודה מראש.
    שבוע טוב ובשורות טובות.

  4. זה לא נכון. אמנם זו לא הצורה האידיאלית, הצורה הנכונה לחלק לפי פרשיות [פ', ס'] ולא לפי העליות, אבל גם באופן זה יוצאים ידי חובה וכך נהג בעל הקהילות יעקב.