לקטוף הדסים שפולשים לרשות הרבים

שאלה:

שלום רב. האם מותר לקטוף הדסים הבולטים לרשות הרבים היוצאים מתוך חצר של משהו

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה ההדסים שפולשים מחצר פרטית לרשות הרבים, שייכים ההדסים לבעל החצר ולא לבני רשות הרבים. ולכן אסור לקטוף הדסים ללא קבלת רשות מבעל החצר.  ואם עבר וקטף נחשב לאיסור גזל.

אם מדובר בקטיפת ענף קטן שאין דרך בני אדם להקפיד, אין בכך איסור גזל. כדין כל דבר שאין מקפידים שמותר לקחת, ומדת חסידות להחמיר.

בהצלחה.

מקורות:

ההדסים שייכים לבעל החצר – שו"ע חו"מ סימן קסז סעיף ב.

דבר שאין מקפידים – שו"ע סימן שנט סעיף א.