שבת

שאלה:

שלום
1. האם מותר להזיז אגרטל עם פרחים שנפתחים במהלך השבת , כמו כן אם אפשר להזיזו בעדינות רק כדי להחליף ניילון לשולחן ( הכוונה להרים את האגרטל ולהחזיר) .
2. מה דעת הרב לגבי סעודת שבת לאחר חצות? ( לעיתים אנו מקיימים קידוש עם עוגות כאשר אני חוזר מהתפילה, ממתינים כחצי שעה עד ארבעים דקות ואז אוכלים, אך זה אחר חצות היום, אני יודע שהב"ח בהלכות דליקה בשבת כותב שאם זה קורה אחר חצות אפשר להציל מזון של סעודה אחת , תודה

תשובה:

שלום וברכה

על טלטול האגרטל בשבת כתבתי לך כבר כאן, כנראה לא ראית את הלינק, אשמח שתדווח שקיבלת לינק שלנו.

העיקר הוא שלא מתענים עד חצות, אם עשיתם קידוש זה בסדר מעיקר הדין.