פיקוח נפש

שאלה:

אם אדם משוגע או מחבל ח"ו ביום חול מגיע לבית הכנסת ומאיים להרוג את כולנו עם סכין ואני יכול להרביץ לו ולנטרל אותו במקצת עם התפילין שלי, הרצועות מותר לי משום פיקוח נפש או שמותר, האמת כבוד הרב אני כותב זאת ממחשבה שבאמת מותר לי לעשות כן ואולי אפילו יש בזה קידוש השם וגם רק על שלושה איסורים חייבים לא לנהוג לפי פיקוח נפש ואלו הן: גילוי עריות, שפיכות דמים ולא זוכר את השלישי.

יום טוב!

תשובה:

אתה צודק מאוד רעיונית, אבל בדרך כלל לא זה מה שיעזור… אולי אם תרים עליו איזה ספסל כבד יש יותר סיכוי…

שלא נדע מצרות.

הצטרף לדיון

תגובה 1