לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מיני בר שאינו על מצב שבת

שאלה:

יש לנו מיני בר (למים חמים) אפיקים. שכחנו להעביר למצב שבת
בימי חול שמוציאים מים חמים, אחר כמה דקות הוא מרתיח מחדש
האם מותר להוציא מים חמים בשבת בשינוי (שבות דשבות). האם שתיית קפה בשבת הוא דבר מצווה ויש להתיר. האם בלא מצב שבת הוא מיד מים קרים ומתבשל?

תשובה:

חלילה, ודאי אסור. זה לא שבות דשבות אלא מלאכת מבעיר ומלאכת מבשל דאורייתא ממש. כך שגם אם שתיית קפה בשבת היתה מצוה… מדובר באיסור גמור.

כדאי לתלות פתק תזכורת, וכן יש עוד עצה שאני נוהג בה תמיד לגבי המקרר, אני מעביר אותו למצב שבת מיד על הבוקר ולא מחכה עד ששבת מתקרבת, כך זוכרים.