להפוך סידור על הכתב כדי שלא ייסגר

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם יש בעיה להפוך את הסידור על הכתב כדי שאני אחזור לאותו דף (אחרת הסידור נסגרעוברים דפים).
ראיתי ביורה דעה סימן רפב סעיף ה' שלכאורה זה אסור, וביאור הגר"א שם מפנה לסימן רעז, שם ראיתי שהב"ח שכתב שה"ה לשאר ספרים.
אפשר אפשר לומר לכאורה שכל זה בימיהם שכתבו על קלף בכתב יד והיה לזה יותר קדושה, אצלנו היום זה מודפס על נייר ואני יודע שיש כאלו שמקילים אפילו למחזר דברי תורה מודפסים (כי אין בהם קדושה לטעמם).
האם לא דיינו שנחמיר לא למחזרם אלא לגונזם? או שגם להפוך סידור על פניו כמו שציינתי כדאי להחמיר?

תשובה:

יש להחמיר שלא להפוך ספר על פניו באופן שהזכרת, ראה רמ"א יו"ד רפב סעי' ה ובשיורי ברכה שם שגם כאשר המטרה היא שישאר פתוח – אסור, והוא ודאי דיבר בספרים מודפסים.

יום מבורך.