הסכם ממון שהבעל לא יירש את אשתו

שאלה:

איך יש לנהוג ולעשות למעשה כשאשה נושא בזווג שני ורוצה להיות בטוח שנחלתה תישאר ביד בניה
איזו שטר יש לה לעשות ומתי
נא להדריך מה לעשות למעשה
בתודה וברכה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לערוך הסכם ממון קדם נישואין. את ההסכם יש לעשות בין הקידושין לנישואין – מתחת לחופה אחרי הקידושין, הבעל חותם על שטר שמסלק את עצמו מהזכויות בנכסי אשתו, ושלא יירש אותה. ובכך הנכסים של האשה לא יעברו לבעל, אלא ליורשיה. אם כבר נישאו בזיווג שני ולא ערכו הסכם נישואין, צריך שהאשה תערוך צוואה הלכתית – שמקנה את הנכסים שלה בחייה ליורשיה, וצריך שהבעל יחתום על הצוואה כדי שגם הוא ייסן את הנכסים ליורשי האשה לפני מותה. אם הבעל לא יחתום לא תועיל הצוואה של האשה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סימן צב.