הנחת ספר תורה על ראשו כמשאוי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ראיתי בסימן רפב סעיף א' שכתוב לא יניח ס"ת על ראשו כמשוי, ומקורו ברמב"ם (הלכות תפילין ומזוזה וס"ת, פרק עשירי הלכה י').
מה הכוונה? שאני מעביר אותו ממקום למקום על הראש? או אפילו כשהוא רק מונח על הראש נגיד כמו שראיתי שיש אנשים שעושים בשמחת תורה כשמגביהים אותו ושמים אותו על ראשם?
נפק"מ למחות בהם כמובן.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה כאשר אני מעביר אותו ממקום למקום שיש לנהוג בו דרך כבוד. אדם שמחזיק ספר תורה מעל ראשו רק כדי להגביהו גבוה מתוך שמחה, ולא כדי לתומכו שם שיהיה לו פחות כבד, אין בזה איסור זה שהזכרת, אבל אני הייתי מוחה מסיבה אחרת, זה פחות בטוח ועלול ליפול חלילה, ועצם החזקתו באופן פחות בטוח היא דרך בזיון בעיני גם בלי שנופל וגם למי שבטוח שלא יפול לו…. עם ספר תורה לא משתוללים, הולכים איתו בצורה שמורה ומכבדת.