הלוואה לחבר דחוק ממעשר כספים

שאלה:

שלום
חבר שלי שדחוק בפרנסתו בקש ממני להלוות לו אלפיים ש"ח והוא יחזיר אותו או יתחיל להחזיר בעוד חודשיים. עדיין לא נתתי לו. יש לי ספק אם באמת הוא יוכל להחזיר לי את הכסף

1) האם כרגע אני יכול להפריש את האלפיים ממעשר ואז אם הוא ישלם, אז אני בלי נדר יודע שאני חייב להוציא 2000 מעשר, ואם אינו מחזיר הרי שמלכתחילה נתתי לו ממעשר.
2)במקרה ואני לא יכול לתת לו עכשיו מהמעשר, האם אחר כך, במקרה שלא יחזיר, אני יכול לנכות 2000 מהמעשר שלי?

תודה

תשובה:

אפשר לעשות בשני האופנים שהצעת.

תזכה למצוות ולהיות תמיד מהנותנים!