אור מסדרון בדירה שנדלק על ידי חיישן

שאלה:

שלום,
כבר מעל שנה שכל שבת נשאר בבית מחמת האור שנדלק לבד במסדרון של הדירה

אני יודע שהרב עובדיה עליו השלום החמיר גבי נושא זה.
כרגע אין לי אפשרות להחליף דירה כי אני גר אצל ההורים.
האם באמת אמת להקפיד על זה ולוותר על תפילה בציבור (כנראה מן התורה)
,קריאת התורה, וכל שאר הדברים עניית אמן ,קדושה וכוי

שמעתי יש כל מני שיטות של פוסקים אחרים( להדליק ולפסוע הפוך, לעצום עניים וכו׳) אבל שמעתי זה המנהג אשכנזים

מה ההנהגה ? האם אני צריך להשאר בבית עד שאתחתן בע״ה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ידידי היקר לא הבנתי אותך כלל! להחליף את המנורה הזו או לנטרל אותה בשבת זה הדבר הכי קטן בעולם! אתה לא יכול לדבר על כך עם ההורים שיוותרו על המנורה הזו ויאפשרו לך לצאת לחופשי בשבת?!  אני בטוח שבשיחה שמסבירה היטב את הענין תוך נכונות שלך להשקיע את הסכום הפעוט של החלפת המנורה הזו ללא אוטומטית או עשיית עוד מנורה נוספת לשבת ומתן אפשרות לכיבוי המנורה האוטומטית, ההורים יסכימו ויאפשרו לך לא להיות כלוא בחדר שבתות שלמות! אם אתה מתקשה לשוחח עם ההורים תדבר עם רב מקומי, אני בטוח שאין להורים ענין לכלוא אותך בבחדר.

בהצלחה רבה