מעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב

יש לי כמה שאלות בקשר להפרשת מעשרות:

1. אומרים שנותנים 10 אחוז מהמשכורת, מתי צריך לתת חומש?
2. לתת מעשרות לישיבה זה ישירות הולך לאברכים?
3. נגיד סתם קיבלתי סכום משכורת הורדתי 10אחוז ויצא לי לתת לדוגמא 568 שח מותר לעגל אין בזה שום זילזול לעגל?
4. שאני נותן מעשרות אין בעיה להגיד הריני מקיים מצוות תרומה הפרשת מעשרות למען שם שמיים?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חובה לתת חומש, זו רק הנהגה טובה שמי שרוצה נוהג בה.

2. תלוי באופי המקום, בכולל אברכים בדרך כלל זה הולך ישירות למילגות האברכים, בישיבה שיש בה גם פנימיה אוכל שכירות מקום, זה מחולק בין צרכי הישיבה השונים, אבל הכל טוב. כאן באתר דין בדף הבית שלנו זה הולך נטו לאברכי הכולל.

3. יש ענין לתת מדוייק, אפשר להוסיף בתורת צדקה אבל ראשית להגדיר את ההפרשה במדוייק.

4. אפשר לומר כך.

שבוע מבורך ותזכה למצוות.